Door Bosveld zijn we gevraagd verpakkingen te ontwerpen voor biltong en droge worst. Uiteraard zijn de verpakkingen ontworpen in de sfeer van Zuid-Afrika. De producten zijn te koop bij Jumbo Supermarkten.
.
Bosveld Biltong is vlees dat gemarineerd is volgens Zuid-Afrikaanse traditie en daarna is gedroogd. De naam doet wat vreemd aan, maar… met een tong heeft het niets te maken. Het geeft wel aan dat het vlees van de bil van het rund afkomstig is dat in repen gesneden wordt, zodat het de vorm heeft van een tong. Biltong wordt in Zuid-Afrika gemaakt van verschillende vleessoorten. De meest gebruikte zijn rundvlees, koedoevlees of struisvogelvlees. De Bosveld Biltong is gemaakt van het lekkerste rundvlees.
DIE MEES GEWILDE LEKKERNY
VAN SUID-AFRIKA
Het heeft heel wat moeite gekost om achter het juiste recept te komen, maar het resultaat mag er zijn! Bosveld Biltong wordt in Nederland ambachtelijk bereid. Alleen het vlees dat geschikt is voor het maken van de beste Biltong wordt gebruikt. Nadat het in repen is gesneden, wordt het een aantal uren in een kruidenmengsel gelegd. Als de kruiden goed ingetrokken zijn, dan worden de stukken vlees in een droogkast opgehangen. In Nederland is dit van groot belang omdat temperatuur en luchtvochtigheid een grote rol spelen. Na ongeveer 5 dagen in de droogkast is het klaar voor consumptie!